دانش‌بنیان| کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت

دانش‌بنیان| کیفیت موادغذایی با بهبوددهنده‌های ایرانی افزایش یافت


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 78255
کیفیت و مدت سالم ماندن مواد غذایی، دغدغه صاحبان صنایع غذایی است، چالشی که فعالان یک شرکت دانش‌بنیان راهی برای آن یافته‌اند.

محمد مولوی عضو هیات مدیره شرکت فرآوردهای غذایی آذرنوش شکوفه که این محصول را تولید کرده است، گفت: در سال های اخیر اقدام به سرمایه گذاری در بخش بهبود دهنده های صنایع پخت بر پایه امولسیفایرها و سپس آنزیم ها کرده ایم. هدف این شرکت مشارکت در بالا بردن کیفیت و افزایش سهم بازار محصولات تولیدکنندگان ایرانی نیز است.

 

ارتقا کیفیت محصولات غذایی با استفاده از بهبود دهنده‌ها

بهبوددهنده‌ها بر پایه امولسیفایرها ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید محصولات غذایی مانند میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند.

این فرآورده به تولیدکننده مواد غذایی کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید کند. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت فرآوری طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو  2 تا 3 گرم به محصول اضافه می شود.

برخی از بهبود دهنده‌ها به شکل ژل هستند و این ژل با غلظت بالای مونو گلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر، ایجاد بافت یکنواخت، حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر، کنترل بیاتی و افزایش زمان ماندگاری محصول غذایی می شود .

برخی نیز به شکل پودر هستند که مصرف این پودر به علت غلظت بالا بسیار مقرون به صرفه بوده و سبب ایجاد حجم و بافت مطلوب، بهبود پروسه پخت، افزایش نرمی و تازگی و ماندگاری محصول نهایی می شود.

از اثرات این بهبود دهنده ها می توان به افزایش زمان تازگی یا ماندگاری، ایجاد بافت ریز و نرم و یکنواخت، افزایش حجم و به طور کلی بالا بردن کیفیت تولیدی اشاره کرد. هر یک از تولیدات با توجه به نوع محصول نهایی دارای کاربری ویژه ای است.

 

صادرات بهبود‌دهنده‌ها آغاز شده است

مهم ترین کاربرد بهبوددهنده‌ها، در فرآورده‌هایی چون کیک، کلوچه و بیسکوییت است. بهبود دهنده تولید شده در شرکت آذرنوش یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و همین امر سبب شده تا محصولات امکان صادرات به کشورهای همسایه صادر شود. علاوه بر این، با خرید شرکت‌های داخلی از مجموعه آذرنوش شاید حدود 40 درصد نیاز شرکت های داخلی در حوزه بهبوددهنده ها را تامین کرده ایم که سبب شده تا حجم زیادی ارز از کشور خارج نشود.

مولوی، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: با وجود تمام سختی ها توانسته ایم تا به امروز 40 فرصت شغلی نیز به صورت مستقیم ایجاد کنیم که اگر مشکل ما در حوزه تامین مواد اولیه برطرف شود، مشخصا می توان با توان بیشتری وارد عرصه تولید شد.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ماهیت محصولات غذایی با تجهیزات ایران‌ساخت سنجیده شد تا کیفیت تولیدات افزایش یابد
ماهیت محصولات غذایی با تجهیزات ایران‌ساخت سنجیده شد تا کیفیت تولیدات افزایش یابد
99/12/12 - 07:58
ماندگاری نان‌های مصرفی با بهبوددهنده‌های طبیعی افزایش یافت
ماندگاری نان‌های مصرفی با بهبوددهنده‌های طبیعی افزایش یافت
99/02/01 - 08:22
 انحصار تولید دستگاه خشک‌کن صنعتی با تلاش محققان کشور شکست
انحصار تولید دستگاه خشک‌کن صنعتی با تلاش محققان کشور شکست
97/05/06 - 13:41
بیشتر بخوانیم